Victorie

26 Weegschaal
17/18/19 okt.
Het tijdveld Victorie – verbonden met Hercules?

Voetnoten

1) Op 19 oktober 1935 eindigde de uitputtende Lange Mars van het Chinese Volksbevrijdingsleger na een jaar in de prefectuur Yan’an (Langdurige Vrede).

2) Op 18 oktober 1977 werd de door de RAF ontvoerde werkgeversvoorzitter Hans Martin Schleyer met drie schoten om het leven gebracht. Vervolgens werden de inzittenden van het door Palestijnse RAF sympathisanten gekaapte Lufthansa toestel in Mogadishu door een Duitse antiterreur eenheid bevrijd. Als reactie hierop beroofden de RAF kopstukken Andreas Baader, Gudrun Ennslin en Jan Carl Raspe, zich in de gevangenis van het leven. (Velen zeggen. dat zij door de Duitse geheime dienst zijn vermoord.) Dit alles op een dag.

3) Bv. prins Laurent (19 okt. 1963) van België, bijgenaamd prins Plankgas, die permanent in opspraak komt. Om zich te bewijzen heeft hij zich op het milieu gestort. Zijn vader heeft het met hem gehad en de politiek wil hem zijn staatstoelage afnemen. Hij beschouwt dieren als zijn beste vrienden.’

Geboren: John Le Carré, Jean Claude van Damme, Jaap Eden, Heinrich von Kleist, Prins Laurent van België, Lee Harvey Oswald, Diana Shaw, Heinrich Schütz.

Verongelukt:  Gerben Sonderman. – Vermoord in de oorlog: A.M. De Jong.