Gevoelsbeperking

23 Boogschutter
13/14/15 dec.
Het tijdveld Gevoelsbeperking.

Voetnoten

1) ‘Op 14 december 1900 hield de natuurkundige Max Planck een baanbrekende presentatie voor het Physikalisches Geselschaft in Berijn, waarin hij de allereerste formule presenteerde, waarin energie voorkomt in ondeelbare, identieke brokjes, de zg. Quanta. (De quantentheorie) Later terugblikkend hierop kenmerkte hij dit als een ‘simpele wanhoopsdaad. Ik ben van nature een vredig mens zonder enige hang naar avontuur. Maar er moest een verklaring worden gevonden, koste wat het kost.’ Hij werd een revolutionair tegen wil en dank. De manier waarop hij zijn stralingswet had afgeleid, was nl. in strijd met de fundamentele natuurwetten, waarop hij zijn hele carrière had gebouwd.’

2) Een 21 jarige man, die op 14 december 2008 in de Vlaamse stad Mechelen zijn moeder vermoordde en probeerde haar ingewanden op te eten, stikte bijna in zijn maaltijd. Hij werd met ademhalingsproblemen in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen waar hij is overleden.’ (Metro)

Land: Alabama, 14 dec. 1819.

Geboren: Jane Birkin, Boudewijn Büch ?, Paul Eluard, Wilhelm Karl Kepler, Keizer Nero, Lee Remick, Gerard Reve (21.42), Jan Timman ?, Helle Thorning – Schmidt (Gucci Helle).

Overleden: Richard Holbrooke, Olga Madsen.