Het Excessieve

6 Kreeft
26/27/28 juni
Het tijdveld Het Excessieve.

Voetnoten

1) 27 juni 1969. De klanten in de Stone Wall Inn, een homobar in New York City’s Greenwich Village, vochten terug, toen er een politie-inval kwam. Dit wordt gezien als het geboortemoment van de beweging voor homorechten.

2) 27 juni 1995. De filmacteur Hugh Grant wordt in Hollywood  gearresteerd wegens ‘lewd behavior’ onzedelijk gedrag met de prostituee Divine Brown in zijn gehuurde BMW. Vervolgens wilde de hele wereld weten, wat er gebeurd was. Divine werd een bekende media personality en verdiende miljoenen met interviews en later met reclames voor voedsel, lingerie, lippenstift etc. Ze kon de prostitutie achter zich laten en is nu platenproducer en manager. Voor Hugh Grant werd het een p. r. ramp, die deze immens populaire acteur echter weer te boven is gekomen.

3) Annejet van der Zijl: Bernhard – Een verborgen geschiedenis. Uitg. Querido, 2010.

4) 27 juni 1998. Een Engelse vrouw werd bevrucht met het sperma van haar overleden echtgenoot na een juridische strijd, die twee jaar duurde, over het recht om dit te mogen doen.

5) Op 26 juni 1997 bepaalde het Supreme Court, dat de Communications Decency Act indruist tegen het First Amendment.
– Op 26 juni 2008 bepaalde het Supreme Court dat het verbod op handwapens in het district Columbia onconstitutioneel is.

Geboren: prins Bernhard, Caligari, Konrad Kujau, Henk van der Meijden ?, Bram Moszkowicz ?, Udo Prokoksch.

Overleden: Aard Den Doolaard, Françoise Dorleac, Heere Heeresma, Greg Lemond, Pierre Pflimlin, Kees Stip ?, Jacobus Verkade, Hellun Zelluf.

Zelfmoord: Sjoerd Kooistra.

Vermoord: Klaas Bruinsma (gangster), Sergio Vega (narcozanger).