De Sater

24 Vissen
13/14/15 maart
Het tijdveld De Sater.

Voetnoten

1) 13 maart 1996. Zestien Engelse kinderen en hun lerares kwamen om het leven toen een man hun school binnenstormde en het vuur opende op de vijf- en zesjarigen die juist gymles kregen. Van de 29 kinderen bleef er een ongedeerd. Na zijn daad pleegde de moordenaar zelfmoord. De dag voor de moord had hij brieven naar kranten, radio en televisie gestuurd waarin hij zich beklaagde over het feit, dat hij achtervolgd werd door geruchten over seksueel misbruik van kinderen voor wie hij  padvindersleider vakantiekampen organiseerde.

– 13 maart 2000. Een Belgische rechter veroordeelde een man tot tien jaar cel, omdat hij zijn kinderen twintig jaar lang misbruikte en mishandelde. Hij woonde op een eenzame boerderij met twee vrouwen bij wie hij tweeëntwintig kinderen had. Ook bij enkele van zijn dochters bleek deze oversekste huistiran kinderen te hebben.

Land: Egypte koninkrijk, 14 maart 1922.

Geboren: Raymond Aron, Algernon Blackwood, P.C. Boutens,  Michael Caine, Edgar Davids ?, Albert Einstein, Ferdinand Holdler, Johann Strauss Sr., Herman van Veen.

Overleden: James Purdy.