De Beschermende Adelaar

12 Ram
31 maart – 1/2 april
Het tijdveld De Beschermende Adelaar 1). Ook: Conservatisme, verbonden met het sterrenbeeld Aquilus, de Egyptische Vogel en de oppergod Zeus. 1)

Voetnoten

1) De adelaar geldt als het enige levende wezen dat recht tegen de in zon kan kijken zonder te worden verblind en is dan ook een universeel symbool van de zon. En daarmee van Zeus – Jupiter, de heerser op de Olympos, de Universele Vader. De adelaar is de vertegenwoordiger van God op aarde, een symbool van macht dat door leiders en militairen, maar ook door priesters en sjamanen wordt gebruikt.

2) 1 april 1986. De olieprijs daalt onder de tien dollar per barrel. Dit kan gezien worden als de definitieve doorbraak van het consumentisme.
-In het tijdveld De Beschermende Adelaar houdt men zich ook met het weer bezig. Dit begon al op 1 april 1875 toen het eerste dagelijkse weerbericht in de Londen Times verscheen.

3) ‘Mijn man is op 1 april 1992 thuis gestorven. Er was genoeg deskundigheid en energie in mijn gezin en in mijn familie om de wensen van mijn man tot het einde waar te kunnen maken. Maar wat mij nog steeds bezighoudt, is, dat thuis sterven geen recht is, geen vrije keuze.’ (Ingezonden brief)

4) 1 april 1853. Cincinatti is de eerste Am. stad, die betaalde brandweermannen in dienst neemt.

5) Een blik in de horoscoop van Al Gore: Zon 12 Ram, De Beschermende Adelaar. Mercurius (ondersteuner van de Zon) 17 Vissen – Instorting. Ascendant (persoonlijke invulling) 5 Leeuw – Subtiele Sluwheid. Maan (het gevoelsleven) 14 Steenbok – de Kritische Denker. Mars (relatie met zijn werk) 19 Leeuw – De Nietsnut. Saturnus (zijn verborgen kracht) 16 Leeuw – De Halsstarrige. MC (imago, uitstraling) 23 Ram – De Meeloper.

6) 1 april 1964. John Lennon ziet voor het eerst na 17 jaar zijn vader terug.
– ‘Marvyn Gaye ging weer thuis wonen, omdat hij psychische problemen had. Op 1 April 1984 kreeg hij ruzie met zijn vader en gaf hem een klap. Zijn vader verliet de kamer, kwam terug met een pistool en schoot zijn zoon dood. Marvin Gaye was 43 jaar oud.’

7) 1 april 1976. De Apple Company wordt opgericht door Stephen Woznick en Steven Jobs.

8) ‘John Forsythe, die in de monumentale televisieserie Dynasty de geplaagde pater familias Dave Carrinton speelde overleed op 1 april 2010. Zijn personage heerste over een miljardairs familie, die een ex-echtgenote, een nymfomane dochter en een homoseksuele zoon omvatte, plus nog wat nagels aan zijn doodskist.’

9) 1 april 1966. De Chinese premier Tsjou En – Lai geeft met een toespraak het startschot voor de Culturele Revolutie, waarbij de jongeren in opstand kwamen tegen de oudere (kapitalistische) generaties.

Land: Iran – Spanje (van Franco), 1 april 1939.

N.B. 1 april 2001. In Nederland wordt als eerste land ter wereld het homohuwelijk ingevoerd. (Ganymedes, de zoon van de koning van Troje, was de mooiste jongeling van zijn tijd. Zeus gaf Aquila opdracht om deze sterveling naar de Olympos te halen. Toen hij zijn kudde aan het hoeden was plukte Aquila hem van de grond en voerde Ganymedes weg in zijn sterke klauwen. Zeus maakte de schone jongeling tot zijn persoonlijke glazenvuller, schonk hem eeuwige jeugd en zette hem aan de hemel als de Waterdrager in het sterrenbeeld Waterman. Roddelaars op de Olympos en onder het volk zeiden dat de twee een erotische relatie hadden, maar Zeus verwaardigde zich niet daar op in te gaan. Er is een theorie, die zegt dat deze openlijke demonstratie van kosmische herenliefde het einde markeerde van de heerschappij van de vrouw over de man. Het bevestigt het personage van De Beschermende Adelaar als een pater familias, heerser, beschermer en man onder mannen, die de vrouw alleen nodig heeft om zich voort te planten. )

Geboren: Johann Seb. Bach, Otto von Bismarck, Susan Boyle, Tycho Brahe, Feruccio Busoni, Lon Chaney, Gaston Eyskens, Al Gore, Alec Guinness, Emmylou Harris, Haydn, Gyorgi Konrad, Ali MacGraw, the Queen Mother, Serge Rachmaninov, Karl Sternheim.

Overleden: Samuel Morse.