De Solist

22 Leeuw
13/14/15 aug.
Het tijdveld De Solist – of De Egotripper.

Voetnoten

1) Er zou onderzocht kunnen worden, of er in dit tijdveld extra veel mensen overlijden.

2) Pakistan en India zijn op dezelfde dag onafhankelijk geworden, 16 augustus 1947, maar in verschillende graden. Voor Pakistan vond dat moment plaats op 21 plus 8 minuten. Lees: 22 Leeuw. Voor India op 22 Leeuw plus 4 minuten, lees 23 Leeuw.

3) Percy Irasquin, een talentvolle, jonge modeontwerper, kwam op 14 augustus 2008 om het leven, doordat hij uitgleed op een matje in zijn badkamer. Irasquin werkte voor de elite en wilde met een pret a porter lijn Nederland gaan veroveren. Hij zei: ‘Ik wil, dat alle mooie meisjes in mijn jurken lopen. Het moet een soort Percy leger worden.’

4) Op 14 augustus 1980 klom de jonge werkloze elektricien Lech Walesa over de muur van de Lenin scheepswerf in Gdanks en nam de leiding op zich van een staking, die zou uitmonden in de oprichting van de vakbond Solidarnosc.

5) Een journalist observeert een Solist, die hij interviewt: ‘Hij geeft een hond een schop, nog voor deze een teken van agressie vertoont.’

Een andere Solist tijdens een interview: ‘Als ik een konijn op de weg zie, denk ik: gas geven.’

Stad: Düsseldorf, 1288.

Landen: Afganistan, 1747 – Bahrein, 1971 – Het Duitse Rijk, 1843 – Irak – Pakistan, 15 aug. 1947.

Historisch: het Wagner festival in Bayreuth – 13 aug. 1961. De Berlijnse Muur is ‘klaar’.

Media: Talpa, de mislukte tv zender van John de Mol (4 Stier – De Zweep), eerste uitzending op 13 aug. 2005. (N.B. Talpa betekent mol in het Latijn. )

Geboren: Louis Pierre Althusser, Menachem Begin, Jan Campert, Farah Dibah, Louis Fignon, Michel Foucault, Kelli Fox, John Galsworthy, Lilian Gish, Jane Grey, Richard Kraft – Ebbing, Camillo Olivetti, Sjimon Peres, Wim Wenders, Willem Witsen, Lina Wertmüller.

Overleden: Bertold Brecht ?, Herman Franke, Rudolf Hess.