De Koppige Stier

18 Stier
6/7/8 mei
Het tijdveld De Koppige Stier.

Voetnoten

1) Een ander voorbeeld is de voormalige minister – president J.P. Balkenende (7 mei 1956). Op de televisie kon men destijds diens permanente geprikkeldheid goed waarnemen. Een blik in de horoscoop van J.P. Balkenende: Zon 18 Stier – De Koppige Stier. Mercurius (ondersteuner van de Zon) 7 Tweelingen – Harmonie. Mars (zijn werk) 15 Waterman – Welvaart. Saturnus (zijn verborgen kracht) 1 Boogsch. – Ontberingen.

2) Oorlog: Op 8 mei 1945 gaf Duitsland zich over. Einde van de Tweede Wereld Oorlog.
– Op 8 mei 1954 gaven de Franse koloniale troepen en het Vreemdelingenlegioen zich over in Dien Bien Phu, na een veldslag die 55 dagen duurde.
Vrede: ‘8 mei 2007. ‘Tijdens een bij vlagen vrolijke ceremonie is dinsdag in Belfast een Noord – Ierse regering van katholieken en protestanten geïnstalleerd, iets dat velen tot voor kort onmogelijk hielden. Het historische moment moet het einde inluiden van een driehonderdjarig conflict, waarbij in de laatste veertig jaar minstens 3500 doden zijn gevallen.’ (Vkr. 9 mei 2007)

3) Boksen: 8 mei 1971. Joe Frazier verslaat Muhammed Ali in Madison Sq. Garden.

4) Na de verovering van Estland in 1944 begonnen de Russische bezetters aan een systematische vernietiging van standbeelden en monumenten, die herinnerden aan de bevrijdingsoorlog van Estland. Twee schoolmeisjes van 16 jaar uit Estland, Aili Jurgenson (25 mei 1931, 4 Tweel. – De Betwister) en Ageeda Paavel (15 aug. 1930, 22 Leeuw – De Solist) bliezen toen, ‘omdat iemand iets moest doen’, op 8 mei 1946 het monument ter ere van het Russische Sovjetleger, het zg. Bevrijdingsmonument in Talin op. Ze werden gearresteerd, veroordeeld en naar Siberië gestuurd. Zij overleefden de strafkampen, waar ze in de mijnen moesten werken, en kwamen terug naar het vrije Estland. In 1998 ontvingen zij van de president van Estland voor hun strijd tegen het communisme De Orde van het Kruis van de Adelaar. Zij zijn de enige vrouwen aan wie deze militaire orde is uitgereikt.’

Geboren: J.P. Balkenende, Lex Barker (Tarzan), Candice Bergen, Robert Browning, Arthur Doctors van Leeuwen, Simone Klijnsma ?, Joe Lewis, Ricky Nelson, Roberto Rosselini, Baldur von Schirach, Michel Sindona, Gary Snyder.

Overleden: Dirk Bogarde ?, Albert Verweij ?