Bolleboos

13 Kreeft
3/4/5 juli
Het tijdveld Bolleboos – Het Studentje.

Voetnoten

1) Tim en Wart Kamp (3 juli 1977), tweelingen en cabaretiers: ‘Wij zijn altijd heel klein geweest. Toen we werden geboren waren we heel klein. Op de kleuterschool zijn we een jaar blijven zitten omdat we te klein waren. We zijn altijd klein geweest en nogal kat – uit – de – boom – kijkerig.’ (Het Parool, 20 feb. 2010)

2) Op 4 juli 1862 ging Charles Dodgson, een wiskundeleraar in Engeland, die juist op die dag 40 was geworden, roeien met de drie zusjes Liddell, dochters van zijn rector. Charle Dodgson was tot over zijn oren verliefd op de elfjarige Alice Liddell. Toen zij hem die middag vroeg of hij een verhaal wilde vertellen, begon hij opeens over een meisje, dat in een konijnenhol naar beneden viel. Onmiddellijk daarna begon hij Alice in Wonderland te schrijven. Maar tegelijkertijd werd hem een verdere omgang met Alice verboden. Er moet iets gebeurd zijn die middag. Een nicht van Dodgson heeft na zijn dood de betreffende pagina’s uit zijn dagboek gescheurd. Hij werd beroemd als Lewis Carroll.

3) ‘Gerard’t Hoofd (5 juli 1946) domineerde de theoretische wiskunde de laatste dertig jaar puur op kracht van zijn intellect. Hij is altijd origineel. Hij leeft een beetje in een parallelle wereld, waar alles lukt terwijl wij maar ploeteren.’ (Robbert Dijkgraaf, Vkr. 15 sept. 2007)

4) Op 4 juli 20007 liet Het Leger van de Islam de BBC correspondent Alan Johnston vrij, na de langste gijzeling die in Gaza had plaatsgevonden: 114 dagen.
– ‘Op 4 juli 1996  besluit Tina Turner eindelijk om van haar man af te gaan, die haar mishandelt en als een beest behandelt. In de taxi van het vliegveld naar het hotel slaat zij hem terug, als hij haar klappen wil geven. Als hij in het hotel ligt te slapen loopt ze weg met 36 cent op zak. Enkele jaren later was ze een wereldster.’

Land: Algerije, 5 juli 1962.

Geboren: Calvin Coolidge, Nathaniel Hawthorne, Gerard ’t Hoofd, Henri Cabot Lodge, George Pompidou, Tokio Rose, Eve Marie Saint, IJje Wijtstra.

Overleden: Brian Jones ?, Jim Morrison ?