De Aanvaller

25 Maagd
16/17/18 sept.
Het tijdveld De Aanvaller.

Voetnoten

1) Op 17 sept. 1944 om half twaalf begon de slag bij Arnhem met een bombardement op de stad. ’s Middags werden 5200 parachutisten gedropt. Dit wordt wel ‘de laatste grote aanval van het Britse Empire’ genoemd

2) 3) 18 sept. 1947. De  CIA wordt opgericht om in het buitenland te spioneren.

3) Rourke bokste al sinds zijn veertiende jaar. In Hollywood kwam hij snel aan de top met rollen in films als Body Heat, Rumble Fish en Nine 1/2 Weeks. Vervolgens ging het even snel bergafwaarts. Door zijn onaangepaste, gewelddadige gedrag wilden steeds minder studio’s met hem in zee gaan. Hij besloot bokser te worden. Hij verloor niet een wedstrijd, maar zijn gezicht en hersens liepen zware schade op en artsen adviseerde hem te stoppen. Na een paar filmrollen verdween hij in de anonimiteit. Toen ontmoette hij de regisseur die met hem The Wrestler wilde maken, een verhaal over een beroepsworstelaar, die met pensioen is maar zich laat verleiden tot een come back. De film was een groot succes.

4) 17 sept. 1940. Hitler lastte de operatie Seelöwe, zijn aanval op Engeland, voorlopig af, na grote verliezen.

Historisch: Queen Elizabeth I (17 sept. 1533. Overl. 24 maart 1603, 3/4 Ram ?), de maagdelijke koningin, die haar grote tegenstandster, Koningin Mary, Queen of Scots (8 dec. 1542. Overl. 8 feb. 1587) liet executeren. Zie 27 Boogschutter – Gebonden Handen.

Geboren: Fleur Agema ?, Armando ?, Anne Bancroft, Paula Jones, Rob Kamphues ?, Ken Kesey, Thomas Ross ?, Mickey Rourke, Ard Schenk, Tori Wolff.

Overleden: Karl Popper.