De Treuzelaar

15 Schorpioen
5/6/7 nov.
Het tijdveld De (Luie) Treuzelaar.

Voetnoten

1) ‘Help me! Ik ben ontsnapt aan een moordenaar! Hij heeft mijn kindermeisje vermoord!’ Lady Duncan kwam besmeurd met bloed de Plummers Arms binnen, een pub in Londen. Het was donderdag 7 nov. 1974. De nanny lag in een plas bloed in de kelder van haar werkgeefster. Nu, bijna 33 jaar later, blijft de moord en de verdwijning van de hoofdverdachte de gemoederen bezig houden. Lady Duncan is er van overtuigd, dat haar man haar eigenlijk wilde doden, maar dat hij in de donkere kelder per ongeluk het kindermeisje doodsloeg, dat even lang was als zij. Die nacht verdween haar man voorgoed. De Britse zwerver Roger Woodgate, onlangs in Nieuw Zeeland gestorven, is de laatste in een lange reeks vermoedelijke Lord Duncans, maar de Lady is er zelf van overtuigd is dat haar man al 33 jaar dood is.’ (Metro, 14 okt. 2007)

– ‘Op 7 nov. 2007 schoot een Finse scholier zeven leerlingen en een leraar dood op een school in het Finse Tuusula. Vervolgens schoot hij zichzelf door het hoofd. Hij kondigde zijn daad op You Tube aan.’

2) Nelleke Noordervliet (6 nov.1945) verklaarde in een interview: ‘Ik kijk ontzettend vaak zinloze tv. De meest stupide dingen. Ik kan heerlijk naar de meest afgrijselijke films of series kijken. Wij downloaden 24, een vreselijk gewelddadige serie en dan kijken we twee, drie uur achter elkaar. Maar ik kijk ook naar Boer zoekt Vrouw en Gooise Vrouwen. Wat dat betreft ben ik een dweil.’ (Het Parool. 24 okt. 2009)

3) ‘Aantjes zei op zijn persconferentie op 7 nov. 1978: ‘Ik heb nimmer ontkend, dat ik aanvankelijk nogal grote moeite heb gehad met het ware karakter van het nationaal – socialisme. (…) Ik heb de vereenzelviging van de Duitse macht met het nationaal-socialisme niet zo scherp gezien.’ Dit is een uitermate ingewikkelde en versluierende formulering voor wat Aantjes werkelijk was: nl. pro Duits.’ (Het Parool, 21 maart 2001)

Auto’s: de Trabant, 7 nov. 1957.

Land: Dominicaanse Republiek, 6 nov. 1844 – De Sovjet Unie, 7 nov. 1917.

Geboren: Albert Camus, Marie Curie, Marc Dutroux, Billy Graham, Albert Helman ?, Konrad Lorenz, Hans Moser, Robert Musil, Nelleke Noordervliet (13.43), Joan Sutherland, de Sovjet Unie, Yrrah.

Overleden: Lyon Sprague de Camp ?, Joe Frazier ?, F. Springer ?, Peter Vos ?, Richard Yates.