Vrij Zijn

11 Vissen
29 feb. – 1/2 maart
Het tijdveld Vrij Zijn.

Voetnoten

1) Op 1 maart 1951 presenteerden de dichters, die zich de Vijftigers noemden, voor het eerst in het Stedelijk Museum. Campert: ‘Wij stonden daar, vervuld van onze eigen genialiteit,  oog in oog met een verenigd blok conventionele literatuurcritici. Dat bracht een schok teweeg. (…) Toen Lucebert tijdens gedicht Herfst een glas water over zijn hoofd kiepte, was de consternatie compleet.

2) De ‘geboorte’ van Martin Hills vond plaats op 29 feb. 2000. 10 uur ’s ochtends, toen twee agenten van de marechaussee een verwarde man aantroffen op Rijksweg A 59. Hij heeft geen papieren en blijkt niet te weten wie hij is. Hij spreekt Engels maar weet niet waar hij vandaan komt. Zeven jaar later weet hij dat nog steeds niet. Maar intussen hij heeft wel Nederlands geleerd, een cursus programmeren gevolgd en een website gebouwd. Volgens een geraadpleegde expert is het opmerkelijk dat iemand, die al zeven jaar geen enkele autobiografische herinnering heeft, wel in staat was om al die dingen te leren. ‘Daar is geen neuropsychologische verklaring voor’.

Republikeinse Partij USA.

Geboren: Susan Albrecht, Shoko Asahara, Sonja Barend, Harry Belafonte, Justin Bieber, Nicolaus Copernicus, Rodger Daltrey, David Niven, Marcel Pagnol, Piet Parra ?, Yitzak Rabin, Dinah Shore, Aart Staartjes ?

Overleden: Walter v.d. Kamp ?