De Imitator

14 Weegschaal
5/6/7 okt.
Het tijdveld De Imitator.

Voetnoten

1) Interview met Willem van Bennekom, advocaat – rechter (geb. 7 okt. 1941). ‘Bent u, als u terugkijkt, trots op uw carrière?’ ‘Dat ligt niet in mijn aard. Ik houd mezelf ook niet voor een groot jurist.(…) Maar ik houd mezelf wel voor een rechter, die goede beslissingen kan nemen. Ik heb geleerd, dat je geen groot jurist hoeft te zijn om een goede rechter te zijn.’ (Het Parool, 7 okt. 2006)

2) Het is nooit precies duidelijk geworden, wie Bruinsma heeft omgelegd toen hij ’s nachts uit de Hilton bar kwam. Hij was er in ieder geval niet op bedacht. De veroordeelde moordenaar is altijd blijven ontkennen, maar is later zelf omgebracht.

‘ Op 6 okt. 1947, in de avond, werd de Leidse student en nog onbekende dichter J.M.W Scheltema, die  dronken over straat zwalkte, waarbij hij passanten de hoed van het hoofd sloeg, door de politie ter plekke doodgeschoten. Later werden zijn gedichten door Van Oorschot uitgegeven. De cabareteske teksten van Scheltema hebben waarschijnlijk een grote invloed op het werk van Toon Hermans gehad.’

Stad: Madrid, 1464.

Land: DDR, 7 okt. 1948 – Frankrijk, 6 okt. 1958.

Zaken: de KLM.

Geboren: Stephen Arroyo, Klaas Bruinsma, Le Corbusier, Cees Dam ?, Eddie Fischer, Hans Kesting, Georg Leber, Bruno Laterne ?, Carole Lombard, Ulrike Meinhof, Oliver North, Desmond Tutu, Hank Williams.

Overleden: Lex van Delden, Gustav Gründgens,

Zelfdoding: Antonie Kamerling.