Onderwerpen

22 Vissen
11/12/13 maart
Het tijdveld Onderwerpen – Ook: Gedwongen zijn.

Voetnoten

1) ‘De verbijstering droop vanochtend (12 maart 2010) nog van de gezichten van de complete PvdA top, nadat ze gehoord hadden dat partijleider Wouter Bos stante pede de politiek ging verlaten ‘omdat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden’.’

2)‘Kerouac wist met de twee zielen in zijn borst niet goed raad. Op jonge leeftijd onderkent hij zijn gelijke fascinatie voor mannen en vrouwen. Bij de eerste vindt hij zielsverwantschap en kameraadschap, die soms overvloeit in genegenheid, geilheid, een ’blowjob’. Bij de vrouwen zoekt hij een zachte schoot, een warm bed, een heet onthaal. Maar zich echt laten gaan durft hij bijna nooit. Altijd lijkt er iemand onder het bed mee te kijken. Zodat hij weer snel naar huis vlucht. Naar mama, de enige vrouw die hij zijn leven lang trouw zal zijn.’  (Ed’ Korlaar. NRC 15 jan. 1999)  Kerouac liet zich ook door mannen pijpen maar beweerde geen homo te zijn. ‘Homoseksualiteit is iets hatelijks, geen liefde,’ schreef hij.

3) Op 12 maart wordt Hypatia herdacht. Zij staat bekend als de Goddelijke Heidense. Deze beroemde filosofe en wiskundige was hoofd van de Neo – Platonische academie in Alexandrie en werd vermoord door Christelijke fundamentalisten.

Een blik in de horoscoop van Ron Hubbard,  de oprichter en leider van de merkwaardige Scientology sekte (zie 30 Waterman), waarin mensen, onder het mom van psychische bevrijding, onderworpen worden: Zon, 22 Vissen. Ascendant (ondersteuner v.d. Zon), 15 Vissen – Doordrukken. Maan (Gevoelsleven) 2 Maagd – Beredenerend. Mars (zijn werk) 30 Steenbok – Vermindering. Saturnus (zijn verborgen kracht) 4 Stier – De Zweep.

Geboren: Ron Hubbard, Jack Kerouac, Lisa Minelli, Vivekananda,

Overleden: Richard E. Byrd. Hans van Mierlo ?