De Ingewijde

20 Weegschaal
11/12/13 okt.
Het tijdveld De Ingewijde.

Voetnoten

1) ‘Op 12 october 1992, Columbus Day (altijd de tweede maandag in october), begon de Amerikaanse ruimtevaart organisatie NASA officieel aan haar systematische speurtocht naar radiosignalen van mogelijke andere beschavingen in het heelal. Het project SETI,  Search for Extra Terrestrial Intelligence, ging van start.’

2) Aleister Crowley (12 okt. 1875), occultist, was lid van verschillende geheime sekten en oprichter van de sekte Argentinum Astrum, Hij predikte ‘magick’ en occulte filosofie, gebaseerd op seks en drugs, samengevat in vier woorden: Do what Thou wilst.

– Op 13 okt. 1917 vond het zeer merkwaardige ‘wonder van Fatima plaats in Portugal. 70.000 (?) mensen zagen de zon op een aangekondigd tijdstip bloedrood worden en gaan dansen, etc. Voor details hierover, zie Google Het Wonder v. Fatima-wiki.

3) Op 13 okt. 1995 ging de Nobelprijs voor de Vrede naar de Britse kernfysicus en tegenstander van kernwapens Joseph Rotblat en naar de Pugwash Conferentie, een organisatie van natuurkundigen die zich inzetten tegen kernbewapening. Een van de redenen van de toekenning is een soort protest tegen kernproeven en tegen kernwapens in het algemeen.

Land: Het Vaticaan, 1969.

Geboren: Yves Allégret, Han Bentz van den Berg, Sacha Baron Cohen, Aleister Crowley, Nana Mouskouri, Roger Moore, Paul Simon, Art Tatum, Margaret Thatcher, Vergilius.