Morele Zwakte

3 Leeuw
24/25/26 juli
Het tijdveld Morele Zwakte.

Voetnoten

1) Op 25 juli 1968 verbood Paus Paulus VI in zijn encycliek Humanea Vitae het gebruik van alle voorbehoedmiddelen, zelfs in het huwelijk. Miljoenen katholieken besloten deze regel niet na te leven. Paulus ging dan ook de geschiedenis in als een paus, die geen oog had voor de tijdgeest.

2) Een blik in de horoscoop van Mick Jagger: Zon 3 Leeuw – Morele Zwakte. Mercurius (de ondersteuner van de Zon) 11 Leeuw – Feestbeest. Maan (het gevoelsleven) 25 Stier – De Leeuwentemmer. Mars (zijn werk) 13 Stier – De Boze Vrouw. Venus (vrouwen, de kunst) 14 Maagd – De Ploeger.

3) ‘Jagger gaat bij voorkeur naar bed met de vrouwen van zijn collega’s. Voor jeugdige groupies staat hij altijd paraat. Hij is biseksueel, vooraanstaande homoseksuelen, zoals Allen Ginsburg, Sir Cecil Beaton, Leonard Bernstein, en ook bekende politici voelden zich tot hem aangetrokken. David Bowie’s vrouw Angie trof beide heren samen in bed. Hij had onderonsjes met Bette Midler op het toilet. Beroemde vrouwen als Linda Ronstadt, Patti Labelle, Apollonia van Ravenstein en Margaret Trudeau lieten zich door hem bevredigen. Zelfs Madonna heeft men zijn slaapkamer zien verlaten. Jagger staat niet bekend als een aardige man, maar hij weet knap te overleven in het ruige rock’n roll wereldje.’

4) Op donderdag 26 juli 2007 verklaarde de Franse krant France Soir de Tour de France overleden naar aanleiding van steeds nieuwe dopingschandalen. De krant drukte over de hele voorpagina het overlijdensbericht af, onder de ‘nabestaanden’ waren de oprichter van de Tour en vele grote winnaars. Zij hadden ‘de droeve plicht het overlijden aan te kondigen van de Tour de France na een lange ziekte. De ter aarde bestelling vindt plaats in kleine kring’.
– Op zaterdag 24 juli 2010 vielen tijdens een paniek in de dicht op elkaar gedrukte menigte bij de Loveparade in Duisburg 19 doden en 342 gewonden.

5) Phoolan Devi, de Indiase Bandit Queen, werd op 25 juli 2001 doodgeschoten. Zij behoorde tot een lage kast. Toen zij elf jaar oud was, werd zij uitgehuwelijkt aan een veel oudere man, die haar sloeg en verkrachtte. Op haar zestiende liet zij zich ontvoeren door bandieten. Ze werd de geliefde van de bendeleider en na diens dood richtte zij haar eigen bende op. Vooral leden van een hogere kaste werden haar slachtoffers. Bij de onderdrukte lage kasten kreeg zij de bijnaam Engel der Wrake. Tenslotte gaf zij zichzelf aan. Ze zat elf jaar in de gevangenis. Toen zij vrijkwam werd ze politica en zelfs lid van het parlement. Er werd een film over haar gemaakt en zij bekeerde zich tot het boeddhisme om het kastensysteem te ontwijken, maar haar favoriete godin Durga, symbool van de wraak, bleef zij trouw. Zij werd bewaakt door een gewapende garde onder leiding van haar broer maar uiteindelijk werd ze  toch vermoord. De president van India prees haar om haar geslaagde opstand tegen onderdrukking en uitbuiting.

6) Oto Dix (10 Boogsch – Grote Capaciteit) overleed op 25 juli 1969. In 1929 had Dix in Dresden het sensuele schildersmodel Käthe König leren kennen, met wie hij een liefdesrelatie aanging, die tot zijn dood zou voortduren. Hij leidde een dubbelleven. Zo vaak hij kon reisde hij naar Dresdenm waar hij dan wekenlang woonde bij zijn maitresse en hun in 1939 geboren dochter. Zijn vrouw was op de hoogte van zijn schaduwgezin in Dresden. ‘De twee vrouwen mochten elkaar niet zien,’ zei ze.

25 juli 1978. Geboorte van de eerste reageerbuisbaby. (Symbolon)

Historisch: 25 juli 1886, het Palingoproer in de Amsterdamse Jordaan.

Land: Tunesië, 25 juli, 1957.

Geboren: Arthur James Balfour, Simon Bolivar, Ko van Dijk, Mick Jagger, James Lovelock, Jacob Maris, Gus van Sant, Josefine Tey, Jack de Vries ?, Frank Wedekind.

Overleden: Hans Lodeizen.