Het Voorbijgaande

24 Stier
12/13/14 mei
Het tijdveld Het Voorbijgaande. Ook: Het Gebrekkige, Verval.

Voetnoten

1) Tenzij men zich uit vrije wil losmaakt van zijn indoctrinaties of programmering en een volledig andere koers inslaat.

2) ‘Ina P. (14 mei 1956) werd veroordeeld tot zes jaar celstraf  wegens doodslag op de weduwe K. Ze was een uiterst labiele jonge vrouw en in de rouw na de dood van haar vader. Ze kwam uit een geborgen, diep religieus milieu, en was niet gewend dat mensen zich verbaal agressief tegenover haar gedroegen. Ze werd verhoord door twee rechercheurs. Er werd steeds tegen haar gebulderd, dat ze het gedaan had. Ze beweerden ook, dat zij haar honden sloeg, dat ze iets te maken had met de dood van haar vader en dat haar familie niets meer van haar wilde weten. Ze zat in dagenlange afzondering en mocht haar man alleen zien als ze toegaf, dus ze bekende om er vanaf te zijn. Maar ze was onschuldig.’

3) De staat Israël is op 14 mei 1948 in dit tijdveld onafhankelijk geworden. De Engelse bezetters hadden eigenlijk een iets later tijdstip op die dag in gedachten, maar de Joodse nationalisten wilden een eigen, niet gedicteerde aanvangstijd. Het officiële geboortemoment in de horoscoop van de Staat Israel had dus in het volgende tijdveld, De Leeuwentemmer, kunnen liggen. (Er is twee uur verschil). De Leeuwentemmer past natuurlijk perfect bij een kleine maar sterke, militaire staat die zijn talrijke en veel grotere buren domineert. Op het ogenblik zien we gelukkig geen overeenkomsten tussen het huidige Israël en het tijdveld Het Voorbijgaande, maar de toekomst zal het uitwijzen.

– Een blik in de horoscoop van Israel: Zon 24 Ram – Het Voorbijgaande. Mercurius, (de ondersteuner van de Zon) 11 Tweelingen – Onzekere Onafhankelijkheid. Ascendant (persoonlijke invulling) 23 Weegschaal – De Onderzoeker. Maan (het gevoelsleven) 5 Leeuw – Subtiele Sluwheid. Mars (werk, handhaving) 29 Leeuw – Glorie. Saturnus (verborgen kracht) 17 Leeuw – De Grote Reis (De diaspora). MC (imago) 26 Kreeft –  De Nijl (Het Middenoosten.)

4) 15 mei 1940. Oorlog: Rotterdam wordt in puin gegooid, Nederland capituleert.

5) 5) 14 mei 1913. Oprichting van de Rockefeller Foundation, een filantropische organisatie ter verbetering van het welzijn van de mensheid.

14 mei 1930. ‘Het Peruaanse meisje Lina Madina, vijf jaren, zeven maanden en eenentwintig dagen oud, beviel van haar zoon Gerardo door een keizersnede. Moeder en kind waren gezond. Zij is de jongste moeder die de medische wetenschap kent. Haar tweede zoon werd drieëndertig jaar later geboren.’ (Wiki)

Land: Paraguay, 1811 – Israel, 1948.

Historisch: opgericht op 14 mei 1955, het Warschau Pakt.

Geboren: David Byrne (Talking Heads), Kate Blanchette, Deborah Houlding, George Lucas, James Mason, Wolfgang Priklopil.