Instorting

17 Vissen
6/7/8 maart
Het tijdveld Instorting.

Voetnoten

1) De commentator Sepharial, die dit schreef, was een kabbalistische en astrologische rekenaar en publiceerde verschillende boeken over getallenmagie. De bedekte opmerking ‘determined by the sum of his years’ zou kunnen verwijzen naar een hem bekende methode om met getallen onzekere tijden op te sporen.

2) ‘Na een klopjacht van een maand slaagde de Thaise politie er donderdag (6 maart 2008) in de wapenhandelaar Victor Bout, ‘De Koopman van de Dood’, te arresteren na een Amerikaanse undercoveroperatie. Tot Bouts klanten behoorden Afrikaanse krijgsheren, de Columbiaanse FARC, de Taliban en Al Qaida. Alleen al aan de Taliban zou hij vijftig miljoen dollar verdiend hebben.’ (Vkr. 7 maart 2008) Hij had de reputatie wapens, vliegtuigen en helikopters te kunnen leveren op elke plaats ter wereld.’ (NRC)

3) ‘Ze kende Karst Tates (6 maart 1971), de gestoorde jongeman die met zijn auto een aanslag pleegde op het Koninklijk Huis (1 mei 2009, 13 Stier – De Boze Vrouw), als haar bovenbuurman. Een rustige, teruggetrokken jongen, geen prater. Woonde in een piepklein kamertje, had nooit mensen over de vloer. Soms flinke driftbuien. Dan hoorde je hem schreeuwen en stommelen. Hij dronk biertjes en rookte jointjes. Dat zo’n aardige buurjongen zo’n gruwelijke daad heeft begaan… Onbegrijpelijk.’ (Het Parool. 7 mei 2009)

4) ‘Douglas Hannaford (6 maart 1917) werd vaak waargenomen in de buurt van Hammersmith Broadway in zijn gammele, oude Alvis. De ruitenwissers van de auto werkten niet dus stak hij zijn arm permanent uit het raam terwijl hij met een lap de ruit schoon hield.’ (Guardian, 14 nov 2009)

Zaken: Mattei Inc.

Opgericht: Hospital Corps of America, 1982.

 

Geboren: Charles Adams, Antony Armstrong – Jones, Cyrano de Bergérac, Cygurd Cochius, Frank Govers (15.43), Reinhardt Heydrich, Ronald Jan Heijn, Anna Magnani, Piet Mondriaan (17.00), Karst Tates, Karel Willink, Pieter Winsemius ?

Overleden: Jean Beaudrillard.