Het Meisje & De Baas

2 Stier
20/21/22 april
Het tijdveld Het Meisje & De Baas – Ook: De Roof van Europa door Zeus.

Voetnoten

1) Toen Europa (Breed Gezicht), een maagdelijk, jong meisje, eens met haar vriendinnetjes op het strand speelde, zag de oppergod Zeus haar daar en hij begeerde haar. Hij transformeerde zich in een prachtige, witte stier die langs het strand liep. Europa werd aangetrokken door het mooie, zachtaardige dier. Zij versierde het met bloemenkransen en toen de stier voor haar in het zand knielde, klauterde zij op zijn rug. Meteen zwom het beest de zee in om haar ontvoeren. Zeus nam haar mee naar de overkant, waar hij enkele kinderen bij haar verwekte. Deze gebeurtenis staat bekend als De Roof van Europa.

2) 22 april 1964. Het Amerikaanse Congres bepaalt bij wet dat voortaan op alle munten moet staan In God We Trust.
– 21 april 1994. Astronomen maken bekend dat er voor het eerst planeten buiten ons zonnestelsel zijn ontdekt.

3) 22 april 1915. Oorlog: Voor het eerst wordt gifgas gebruikt door Duitsers, in de slag bij Ypres.

4) 21 april 1994. Volgens een rapport, dat aangeboden is aan de minister, is er geen bewijs te vinden voor ritueel misbruik van kinderen in Nederland.

5) ‘Op zondag 20 april 2008 steeg in de havenstad Paranagua de Braziliaanse priester Adelir Antonio de Carli (41) op, hangend onder een tros met duizend met helium gevulde ballonen. Met een nieuwe record ‘luchthangen’ wilde de geestelijke geld inzamelen voor een bezinningsoord voor vrachtwagenchauffeurs. Uitgerust met een satelliettelefoon, parachute, mueslirepen en drinkwater bereikte hij een hoogte van bijna 6000 meter. Daar werd hij door de wind naar zee geblazen in plaats van landinwaarts. Hij is niet teruggevonden.’ (Vkr. 23 april 2008)

Geb. Charlotte Brontë, Midas Dekkers, Lucky Fonz III, Jan de Hartog ?, Bruce Edwards Ivins, Edward Lear, Harold Lloyd, Mohammed, Jean Miro, Ryan O’Neal, Betty Page, Jean Pierre Rawie ?, Eddie Terstal ?

Overleden: Bertus Aafjes, Top Naeff, Juan Antonio Samaranch, Pier Tania.