De Schuilende Uil

18 Waterman
(5)/6/7/8 feb.
Het tijdveld De Schuilende Uil.

Voetnoten

1) 6 feb. 1935. Het eerste Monopoly spel wordt verkocht.

2) ‘Geboorte van de parkeermeter: 6 feb 1958. Het plan om een begrensd gebied aan te wijzen in de binnenstad in Londen, waar 688 parkeermeters geplaatst zullen worden, is aangenomen. Een spreker van de Kamer van Koophandel zei dat de Kamer op zich geen bezwaar had tegen parkeermeters, zolang er maar voldoende vrije parkeerruimte was.

3) ‘Op 6 feb. 2007 bepaalde de rechter dat Teun van der Keukens product Tony Chocoloni zich de eerste slaafvrije chocola ter wereld mag noemen. Chocolade fabrikant Bellisimo had hem in een kort geding uitgedaagd omdat volgens deze onderneming nooit gegarandeerd kan worden dat chocola ‘slaafvrij’ is. Met de uitspraak viel de onderneming in het eigen zwaard.’

4) Een beroemde, zeer succesvolle en enorme populaire Schuilende Uil was de Amerikaanse president Reagan. (6 feb. 1911. Over. 5 juni 2004, 16 Tweel. – De Brug) Helaas bestaat er van hem geen nauwkeurige horoscoop. We kunnen naar Mercurius kijken. Deze is de ondersteuner van de Zon: 23 Steenbok – Het Buitenissige. En Reagan, die astrologische adviezen opvolgde tijdens het uitoefenen van zijn ambt, was zeker buitenissig. Saturnus wijst op zijn verborgen kracht: 1 Stier – De Bul. Het staat voor een enorm ego waar niemand tegenop kan.

Land: Grenada, 1974.

Geboren: Mamie van Doren, Zsa Zsa Gabor, Bob Marley, Ronald Reagan, Matt Ridley ?, Ernest Shakleton.