Mislukking

24 Boogschutter
14/15/16 dec.
Het tijdveld Mislukking – Ook: Verdoving.

Voetnoten

1) ‘In zijn donkerste buien denkt Ton Sijbrandts tegenwoordig, dat hij zijn leven heeft vergooid aan iets wat in feite een spelletje is. (…) Voor hem zijn er twee soorten angsten in zijn  leven, legt hij uit. De angst om te verliezen van heel sterke tegenstanders en de angst om te verliezen van tegenstanders van wie hij normaliter zou moeten winnen. ‘Van die angst heb ik verreweg de meeste last gehad.’ (…) Ik heb een ijzersterk vermogen mij voor te stellen, hoe het mis kan gaan. In alles, niet alleen in dammen, maar daar kom het ’t makkelijkst aan de oppervlakte’ (Vkr. 23 dec. 2006)

2) ‘Op donderdagavond 14 dec. 2000 werd een Nederlandse vrouw in Californie door de openstaande nooduitgang van een vliegtuig gezogen. Drie minuten nadat het vliegtuig was opgestegen, bleek plotseling de nooduitgang in de buurt van de vrouw open te staan. Twee passagiers zagen haar in de deuropening hangen. Een van hen probeerde haar nog te redden. De FBI houdt rekening met een ongeluk of zelfmoordactie.’

3) ‘Op 15 dec. 2002 stierf Myra Hindley, die de meest gehate vrouw van Engeland werd genoemd. Zij en haar vriend Ian Brady kregen in 1966 levenslang voor de moord op drie kinderen. (…) Zelf had ze liever de doodstraf gekregen, zei ze eens. Ze gold als een modelgevangene. Ze bekende zich tot het katholicisme en betuigde in het openbaar haar diepe spijt over de moorden.’

4) ‘Op 15 dec. 2006 kwam bij een verkeersongeluk op de autostrada bij Parma een eind aan het leven van de oud-autocoureur Gianclaudio ‘Clay’ Reggazoni. Toen hij begon aan zijn carrière. was hij al dertig. (…) Niet toevallig was de man, die vaak erg laat remde, bij vele, soms dodelijke, ongelukken betrokken. In 1980 reed hij met kapotte remmen bij ongeveer 250 kilometer per uur tegen een betonnen muur, waarbij hij verlamd raakte. Sindsdien zat hij in een rolstoel.’ (NRC ,16 dec. 2006)

18 dec. 1940. De ontdekking van plutonium. Een blik in de horoscoop van Plutonium: Zon 24 Boogsch. – Mislukking. Mercurius (ondersteuner van de Zon) 9 Boogsch. – Het Vurige. Mars (het werk) 17 Schorp. -Stranding. Maan (het gevoelsleven) 28 Tweel. – Krachtig.

Geboren: Sanjay Gandhi, Friedensreich Hundertwasser, Stan Kenton, Josine Meier, Erich Ponto, Ton Sijbrands.

Overleden: Tristan Keuris?, Clay Reggazoni.