Volharding

13 Leeuw
4/5/6 aug.
Het tijdveld Volharding.

Voetnoten

1) Volharding past president Obama als gegoten. Zijn horoscoop is gebaseerd op een onzekere geboortetijdstip en dus globaal. Dit maakt het tijdveld waarin Mercurius staat heel belangrijk. Deze planeet ondersteunt immers de Zon en communiceert met de buitenwereld. Het is dan ook enigszins onthutsend dat Mercurius in Obama’s horoscoop in 3 Leeuw – Morele Zwakte, zou staan. Dat valt niet goed te rijmen met het beeld dat wij van Obama hebben. Diens optreden doet veel meer denken aan het volgende veld: 4 Leeuw – Behoedzaam. In dat geval moet hij later geboren zijn. Ook zijn welsprekendheid en oratorische kwaliteiten wijzen veel meer op een combinatie van Volharding met Behoedzaam dan met Morele Zwakte, die ook nog eens slecht uit zijn woorden komt.

2) Een blik in de horoscoop van Louis Armstrong: de Zon 13 Leeuw. Mercurius (ondersteuner v.d. Zon) 23 Kreeft – Buitenbeen. Mars (zijn werk) 14 Weegsch. – De Imitator. (Hij was een clown). Saturnus (zijn verborgen kracht) 12 Steenbok – Snel en Behendig.

3) Marilyn Monroe (17 juni 1926 – Onzekere Onafhankelijkheid) ) is op 5 aug. 1962 overleden na het innemen van pillen. Deze ongelukkige, labiele vrouw was het slachtoffer van haar gestoorde moeder, die haar in de steek liet, en van pleegvaders, die haar misbruikten. Als filmster had zij een problematische relatie met haar publieke imago. Zwaar verslaafd aan drugs en medicijnen was ze vaak niet in staat haar teksten te onthouden. De laatste maanden van haar leven gleed zij steeds sneller af. Tenslotte kon zij zichzelf niet langer verdragen. Maar nu zij dood is blijft ze permanent beroemd.

4) Op 29 nov. 1994 (8 Boogsch. – De Speler) werd Invisible Man, de gedigitaliseerde, anatomische atlas van een man, samengesteld uit 1870 röntgen – en MRI opnamen van een menselijk lichaam, op het Internet geplaatst. Hiervoor is het lijk gebruikt van de zesendertig jarige moordenaar Joseph Jernigan, die op 5 aug.1993 in Texas wegens roofmoord ter dood is gebracht. Hij had zijn lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap. (Vkr. 30 nov. 1994)

5) De mysterieuze Zweed Wallenberg, die in de Tweede Wereld Oorlog de levens van tienduizenden, misschien zelfs honderdduizenden Joden redde, werd geboren op 4 aug. 1912 in dit tijdveld. Wallenberg werd als spion door de Russen gevangengenomen. Een politieke uitruil met Zweden mislukte door  tegenwerking van de toenmalige  Zweedse regering, waarna Wallenberg nooit meer is teruggezien. Volgens ex – president Gorbachov, die zich intensief met deze zaak heeft bezighouden, is Wallenberg overleden op 17 juli 1948. De eerste helft van die dag valt onder 24 Kreeft – Top Dog, de tweede onder De Eenling.

6) Als tiener beschouwde Obama zichzelf als een wees, hoewel hij wist, dat zijn vader, die hij nooit gekend heeft, nog leefde.

Historisch: 4 aug. 1964. Begin van de oorlog in Vietnam.

Land: Burkina Fasso onafhankelijk.

Geboren: Lucille Ball, Ewald Balser, Abbé Pierre, Neill Armstrong, John Huston, Dennis Lehane, Johanna Matz, Guy de Maupassant, Petrarchus, Mary Servaes, Fred Teeven ?, Cor Witsche.

Overleden: Marilyn Monroe, Israel Querido, Elisabeth Schwarzkopf.