De (Luie) Muis

15 Kreeft
5/6/7 juli
Het tijdveld De (Luie) Muis – Ook: De Rattenkoning.

Voetnoten

1) ‘Bv. de legendarische Belgische topkok Willy Slawinksi (Overl. 27 april 1992, 9 Stier – De Tedere Voedster), die, geëerd door vrienden en collega’s, ‘een dichter achter het fornuis’ werd genoemd. Deze vernieuwer van de kookkunst opende het restaurant Apicius waar hij o.a. reefilet met koffiesaus en tarbot met geranium parfum serveerde.’

2)  Een blik in de horoscoop van George Bush: Zon 15 Kreeft – De luie Muis. Mercurius (ondersteuner v.d. Zon) 10 Leeuw – De Grafdelver. Venus (o.a. zijn moeder, vrouwen) 22 Leeuw – De Solist. Mars (zijn werk) 10 Maagd – Een Fijne Vent. Jupiter (o.a. zijn vader, autoriteiten) 19 Weegschaal – De Hoge Heerser. Saturnus (verborgen kracht) 27 Kreeft – Dienstbaarheid.

3) 6 juli 1957. De eerste ontmoeting tussen John Lennon en Paul McCartney vindt plaats op een tuinfeest.

4) Op 6 juli 1944 vond in Hartford (Connecticut) een van de gruwelijkste branden plaats in de geschiedenis van de VS. Tijdens een voorstelling van circus Barnum and Bailey brak er brand uit, wellicht door een sigarettenpeuk. Doordat de elektriciteit uitviel kon het publiek niet worden gewaarschuwd. Het tentdoek was geïmpregneerd met brandbare paraffine, dat smolt en omlaag regende. Van de 6800 toeschouwers vonden 169 de dood, 700 liepen brandwonden op.

5) Het dier stierf op 14 feb. 2003, 26 Waterman – De Stroomversnelling.

‘De jongleur David Waterman (Dave Parker – 7 juli 1934) werkte zijn hele leven in nachtclubs over de hele wereld met het zelfde nummer dat bestond uit jongleren met drie sigarenkistjes. Daarnaast had hij een Chaplin imitatie. Als klein jongetje in de oorlog was hij ondergedoken. Daar leerde hij goochelen en speelde hij al ‘circusje’. De eenvoud van zijn nummers was juist zijn kracht. Door zijn charme werd  David Waterman een wereldartiest. Hij overleed 15 januari 2008 (25 Steenbok – Het Oppervlakkige).’

Geboren: Camilla Parker Bowles, Pierre Cardin, Henry VIII, Gustav Knuth, Maximiliaan keizer van Mexico, Menotti, Nancy Reagan, Silvester Stallone, Ringo Star, Vittorio de Sica, David Waterman, Mathilda Willink, Clara Zetkin.