De Tedere Voedster

9 Stier
27/28/29 april
Het tijdveld De Tedere Voedster 1) – verbonden met Amaltheia en De Voerman. 2) Ook: De voedster en de voerman.

Voetnoten

1) ‘Op 29 april 1945, zes dagen voor de bevrijding, dropten Engelse vliegtuigen hun eerste voedselpaketten op Nederlandse bodem. ‘Operatie Manna’ kwam voor de bewoners in het Westen maar net op tijd; door het gebrek aan levensmiddelen was de toestand onhoudbaar geworden.’

2) Dit tijdveld is ook verbonden is met het sterrenbeeld De Voerman. (Een werkman) Op 28 april vindt de internationale ‘Workers Memorial Day’ plaats. (Voor het eerst in 1985.) Op deze dag wordt stilgestaan bij de arbeiders, die tijdens hun werk gedood, gewond, ziek of invalide zijn geworden. Iedere 15 seconden sterft er iemand in de wereld tijdens zijn werk, 6000 per dag, 440.000 per jaar.

3) Amaltheia (Teder) was een maagdelijke godin in de gedaante van een geit. Zij zoogde Zeus, toen deze als zuigeling op het eiland Kreta in veiligheid was gebracht om niet te worden opgegeten door zijn vader Chronos. Uit dankbaarheid gaf Zeus de geit later een plaatsje aan de hemel (Zie 13 Ram).

4) 29 april 1913. Octrooi op de ritssluiting – patent op de draaischijf van de telefoon.

5) ‘Op 29 april 1984 ontmoette de Amerikaanse president Clinton de leiders van de Amerikaanse Indianen. Het was voor het eerst dat alle, door de Amerikaanse overheid erkende, stammenleiders tezamen een president spraken. Clinton zag de ontmoeting als een kans om de Indianen te verzekeren dat zij soevereiniteit hebben.’

Geboren: Penelope Cruz, Duke Ellington (8. 43) ?), Randolph Hearst ?, keizer Hirohito, Dj. Isis, Ferruccio Lamborghini, Harper Lee, Bernard Madoff, Enrico Mattei, Rod Mckuan, president James Monroe (1758), Harper Lee, Zubhin Meta, Louise Rinser, Salazar, Jean Toots Thielemans ?, Maurice Thorez, Klaas de Vries ?, H.N. Werkman.

Overleden: Olivier de Messiaen.