Flitsend Brein

6 Stier
24/25/26 april
Het tijdveld Flitsend Brein.

Voetnoten

1) In het tijdveld Flitsend Brein deden Dr James Watson en Francis Crick op 25 april 1953 in het blad Nature de suggestie voor de dubbele helix van de DNA structuur. (zie ook 10 Vissen – Onderzoek).

2) K. Eric Drexler (25 april 1955), grondlegger van de nano technologie, die hij nu atomic precision engineering zou willen noemen, zegt: ‘Er zijn geen fysische of chemische wetten die uitsluiten dat je tastbare objecten kunt opbouwen uit moleculaire basisstoffen. Het betreft moleculaire processen die miljoenen malen sneller verlopen dan we gewend zijn.’

3) Als we een blik werpen op de horoscoop van Strauss-Kahn zien we dat Mercurius, de planeet die de Zon ondersteunt, in 19 Stier – Het Leuke Meisje staat. Dat maakt deze man aantrekkelijk en verleidelijk. Maar de planeet Venus, de vrouw in het algemeen, zijn moeder en zijn omgang met vrouwen, staat in 8 Stier – Gevoelsarmoede. De Maan, het gevoelsleven, staat in 4 Ram – De Landman. Venus en de Maan geven hem een ruwe, ruige kant, die meestal verborgen blijft. Zijn Ascendant, de wijze, waarop hij zijn leven, of de horoscoop, persoonlijk invult, en het MC, zijn imago en uistraling, zijn 24 Kreeft – Topdog en 9 Ram – De Deftige Heer. Die maken hem a.h.w. onaantastbaar. Hij zal nauwelijks of misschien helemaal niet het besef hebben gehad, dat hij iets verkeerds had gedaan. En waarschijnlijk heeft hij dat ook niet. Hij deed wat hij zo vaak deed: hij liet zich pijpen door een kamermeisje en betaalde ervoor. Een moeizame Saturnus, 30 Leeuw – Beklag, is zijn verborgen kracht. Deze planeet hield al die tijd in de schaduw, wat nu in het licht komt te staan.

4) Bijvoorbeeld op 26 april 1986, toen om 01.23 uur en 44 seconden de reactor van de kerncentrale in Tsjernobyl explodeerde ten gevolge van een technisch falen. Een blik in de horoscoop van Tsjernobyl: Zon 6 Stier – Flitsend Brein. Mercurius (ondersteuner van de Zon) 12 Ram – De Beschermende Adelaar. Maan (het gevoelsleven) 26 Schorpioen – Beroving. Ascendant (persoonlijke invulling) 24 Boogschutter – Mislukking.

5) Op 26 april 1933 werd de Gestapo opgericht, de Geheime Staatliche Polizei van de Nazi’s, die het gedachteleven van de Duitsers moest controleren.

Literatuur: 26 april 1925. Postume verschijningsdatum van Der Prozes, roman van Franz Kafka.

Geboren: Karel Appel, Martijn Koolhoven, Bernard Mallamud, Guglielmo Marconi, Al Pacino, maarschalk Pétain, admiraal Erich Raeder, Vivian Robson, Dominique Strauss – Kahn, Wladimir Schirinowski, Jean Vigo, Renée Zellweger.