Onzekere Onafhankelijkheid

11 Tweelingen
31mei – 1/2 juni
Het tijdveld Onzekere Onafhankelijkheid – Het Uitvliegende Adelaarsjong, verbonden met het sterrenbeeld Aquila. 1)

Voetnoten

1) In zijn simpelheid bevat dit allerlei elementen van een complex verhaal. De adelaar representeert zowel het sterrenbeeld Aquilar als Zeus (zie 12 Ram). Deze werd als zuigeling verborgen in een grot op Kreta omdat zijn vader Chronus hem wilde opeten. Zijn voedsters waren de geit Almatheia (zie 13 Ram), en twee nimfen, zusters, van wie er een met de godin Io, de maancultus en het regenmaken werd geassocieerd. De adelaar was de uitvoerder van allerlei wensen van Zeus, hij bracht nectar naar de grot toen deze daar verborgen was. Later werd hij door Zeus er opuit gestuurd met een bundel bliksemschichten om Ophiuchus te vernietigen. Zeus gaf hem ook de opdracht om een schone jongeling van de aarde halen (12 Ram, voetnoot.) en liet hem de geketende Prometheus folteren door dagelijks diens lever te eten, tot deze door Herakles bevrijdt werd. Dit tijdveld is moeilijk te herkennen, omdat er zoveel aan bod komt maar in het algemeen is hier sprake van een onafhankelijkheid die weer verloren kan gaan.’

2) Een blik in de horoscoop van Marilyn Monroe. Zon 11 Tweel. – Onzekere Onafhankelijkheid. Mercurius (ondersteuner van de Zon) 7 Tweel. – Harmonie. Mars (het werk) 29 Ram – De Werkman. Venus (op de eerste plaats haar moeder) 21 Vissen – Man met Mes.

3) Dit zou kunnen verwijzen naar het voeden van Zeus in de grot.

4) Op 31 mei 1881 demonstreerde Albrecht Ludwig Berbinger, bijgenaamd ‘de kleermaker van Ulm’, zijn vliegapparaat aan de koning van Beieren. Zijn poging om te vliegen vanaf een toren aan de Donau eindigde met een val en meerdere botbreuken. Niettemin wordt hij beschouwd als de pionier van het zweefvliegen.

Opgericht: Liberal Party (Eng.)

Geboren: Carl Bechstein (v.d. piano’s), Johannes van Damme, Clint Eastwood, Rainer Werner Fassbinder, Mikhail Glinka, Annemarie Jorritsma, Marilyn Monroe, Saint John Pierce, Rob Scholte, Brooke Shields, Gregor Strasser, Ron Wood, Brigham Young.

Overleden: Willem Duys, Timothy Leary, Corstiaan de Vries.