Het Juiste Moment

19 Waterman
(6)/7/8/9 feb.
Het tijdveld Het Juiste Moment.

Voetnoten

1) ‘Toen hij 17 was ging hij biologie studeren aan de VU. Hij bestudeerde de kiekendief en kwam terecht op de afdeling Natuurbeheer van de Universiteit van Wageningen. Iemand vroeg of hij belangstelling had voor de Sumatraanse neushoorn, een kleine harige neushoorn, die twee hoorns heeft. Hij had er nog nooit van gehoord. Toen Nico van Strien op 7 feb. 2008 overleed gold hij als een van de meest gezaghebbende kenners van de met uitsterven bedreigde Sumatraanse neushoorn. Vijf jaar lang zwierf hij, samen met zijn vrouw, door het oerwoud. Hij legde 4816 kilometer af, trotseerde tijgers, olifanten en beren, maar zag slechts drie keer een neushoorn.’ (Vkr. 16 feb. 2008)

2) ‘Op 7 feb. 1964 werd de beroemde en populaire bokser Cassius Clay een Black Muslim. Deze dag was niet alleen een sleutelmoment voor hemzelf maar voor talloze jonge, zwarte Amerikanen die zijn voorbeeld volgden.’

Geboren: Alfred Adler, James Dean, Charles Dickens, A. den Doolaard, Juliette Greco, Eddie Izzard ?,   Johnny Jordaan, Frankie Laine, Charles Ledbeater, Miguel Primoderivera, Babe Ruth.

Overleden: Max Schmeling.