Rijkdom

19 Ram
7/8/9 april
Het tijdveld (Schraperige) Rijkdom.

Voetnoten

1) ‘Een jury in Miami besloot op vrijdag 7 april 2000, dat het roken van tabak kanker heeft veroorzaakt bij twee personen en veroordeelde de tabaksindustrie tot het betalen van een schadevergoeding van 6.9 miljoen dollar. Zij hadden om een compensatie van 13 miljoen dollar gevraagd. Voor de tabaksindustrie betekent dit vonnis dat de industrie claims van honderden miljarden dollars boven het hoofd hangen. Voor een aantal fabrikanten zou dat het bankroet betekenen. (Herald Tribune)

2) 8 april 1879. Presentatie van de eerste melkfles, een vaste maat.

3) ‘Modeontwerper Marc Jacobs (9 april 1963) werd in New York bekend als the guru of grunge, die zijn modellen er zo scruffy mogelijk uit liet zien. Hij knipte bv. op strategische plekken gaten hun in Tshirts. Dit heet de vintage look.’

Juridisch: 8 april 1895. Het Hoogste Hof in de VS verklaart dat het heffen van inkomstenbelasting tegen de constitutie is. (Wiki)

Oorlog: 8 april 1918. De Eerste Wereld Oorlog: De acteurs Douglas Fairbanks en Charly Chaplin verkopen Oorlogslening Pandbrieven op straat in het financiële district in New York.

Economie: 8 april 1943. President Rooseveldt bevriest de lonen en prijzen om de inflatie te beteugelen.

Politiek: 8 april 1977. Yitzak Rabin treedt af na deviezenfraude van zijn echtgenote.

Misdaad: 7 april 1988. De politie arresteert de ontvoerder – moordenaar van Ahold topman Gerrit Jan.

Euro: 8 april 1995. De presidenten van de Europese centrale banken, bijeen met de EU ministers van financiën in Versailles, rekenen niet op een invoering van de euro voor het jaar 2002. (VKr. 10 april 95)

Geboren: Anouk ?, koning Albert I v. België, Jacques Brel, Johannes Brahms, Prins Hugo Carlos, Ilka Chase, Antal Dorati, Betty Ford, James Garner, Pieter van Geel ?, Ruud Hendriks, Sonja Henie, Seymour Hersh, Karel Jonckheere, Julian Lennon (17.43), Henry van Loon, Allard Pierson, Ian Smith, William Wordsworth.

Gestorven: Malcolm McLaren, Picasso, Reve, Strawinsky.