Open Huis

18 Weegschaal
9/10/11 okt.
Het tijdveld Open Huis.

Voetnoten

Zie ook: 17 Maagd – Voorzienigheid. 18 Weegschaal – Open Huis. 27 Waterman – De Beveiligde Woonstede.

1) ‘Van 10 tot 14 oktober 1957 kwamen de Italiaanse en Siciliaanse maffiosi bij elkaar in Hotel des Palmes in Palermo. (…) Ooit een prachtig privé huis was dit aan het eind van de negentiende eeuw omgebouwd tot een luxe hotel in de art nouveau stijl waar aristocraten, operasterren en beroemde schrijvers logeerden. Lucky Luciano had er zijn eigen afgeschermde hoekje. Alle aanwezigen op de conferentie waren drugshandelaren. (…)  De Amerikaanse delegatie vroeg de Sicilianen om de import en distributie van heroïne in de VS over te nemen en de Sicilianen stemden daarin toe.’ (Bron: Octopus)

2) ‘Slim zijn is sexy en nerd zijn is in de mode. Eindelijk een avond voor de nerds. De eerste Night of the Nerds op 10 okt. 2010 in Wetenschapsmuseum Nemo  werd dan ook goed bezocht.’

3) De soulzanger Solomon Burke (zie 2 Ram – De Heraut) kreeg een beroerte in het vliegtuig op weg van Los Angelos naar Amsterdam, waar hij in Paradiso zou optreden met De Dijk, en overleed op 10 okt. 2010  na opkomst op Schiphol.

4) Op de begrafenis van de componist Verdi, (10 okt. 1813. Overl. 27 jan. 1901,28 Steenbok – Precisie) waren 200.000 mensen aanwezig.

Geboren: Khadia Arib ?, Ferdinand Bordewijk ?,  C.R. Buys-Ballot, François Mauriac, Han van Meegeren ?, Thelonious Monk, Fritjof Nansen, Liselotte Pulver, Wende Snijders ?, Thomas Swann, Verdi, Watteau, Daniel Wayenberg.

Overleden: Solomon Burke, Jean Cocteau, Joan Sutherland.