Ouderdom

3 Stier
21/22/23 april
Het tijdveld Ouderdom – verbonden met De Mummie 1).

Voetnoten

1) De laat – Egyptische Zodiak van Dendera bevat een merkwaardig, verder geheel onbekend Egyptisch sterrenbeeld De Mummie, waarvan de positie overeenkomt met dit tijdveld. Daarnaast is er nog iets opmerkelijks. In de klassieke astrologie is 3 Stier de zg. Verhogingsgraad van de Maan. Zie ook 19 Ram, de Verhogingsgraad van de Zon. Daar Rijkdom, hier Ouderdom. Deze twee tijdvelden vertegenwoordigen dat waar de mens het meest naar verlangt: welvaart en een hoge leeftijd.

2) ‘De legendarische atoomfysicus professor Kistenmaker (23 april 1917. Overl. 28 mei 2010, 7/8 Tweelingen – Harmonie/ De Smid ?) droeg zijn laboratoriumjas al in 1953. (…) De uraniumscheiding was zijn grote ontdekking. (…) Van 1940 tot 1982 was hij directeur van het onderzoekinstituut. Na zijn pensioen behield hij zijn werkkamer. Op zijn oude dag bestudeerde hij de Chinese astrologie. Hij leerde Chinees en schreef een standaardwerk. Tot maart 2010, dertig jaar lang, bracht hij in zijn witte laboratoriumjas wekelijks een dag door in zijn werkkamer. Hij werd 93 jaar oud.’ (Het Parool, 2 juni 2010)

3) 23 april 1997. Een dokter in California maakt bekend dat een 63 jarige vrouw een baby heeft gekregen. Op dezelfde datum werd het eerste kind geboren na een embryo – test op aangeboren afwijkingen. Alleen de embryo’s zonder afwijking werden bij de moeder geïmplanteerd.

Opgericht: Stichting Natuurmonumenten.

Geboren: Mark van Bommel, Sandra Dee, Jacob Gelt Dekker, Steve Fossett, Jaap Kistemaker, Immanuel Kant, Lenin, Catharina de Medici, Jehuhi Menuhin, Charles Mingus, Jack Nicolson, Robert Julius Oppenheimer, Oleg Penkovsky, Madame de Stael, William Turner, Max Weber.

Overleden: Gregor von Rezzori ?, Tjalie Robinson ?