De Hoogstaande

19 Kreeft
9/10/11 juli
Het tijdveld De Hoogstaande 1) – verbonden met Athena, godin van de wijsheid en van het krijgsbedrijf.

Voetnoten

1) Zeer waarschijnlijk is dit tijdveld verbonden met de godin Athene, een dochter van Zeus uit wiens hoofd zij als volwassen jonge vrouw gewapend te voorschijn is gekomen. (Zie 5 Ram) Zij geldt als een van de machtigste godinnen en geeft mensen moed en beleid om te overwinnen. De grote helden staan onder haar bescherming. Als zij zelf op het slagveld verschijnt zal iedereen sterven, ook andere goden moeten voor haar wijken.

Kunsten en wetenschappen staan eveneens onder haar bescherming. Zij ontwikkelde de trompet, de fluit en de wapendans. Alles wat een beschaafde maatschappij kenmerkt, staat onder haar hoede en zij is de beschermgodin van hen die door verstand, bekwaamheid en overleg uitmunten. Ook de wetshandhaving, rechtbanken en volksvergaderingen staan onder haar invloed. Ze bevorderde de landbouw, het handwerk en de nijverheid door allerlei uivindingen, zoals de ploeg en de hark, de toepassing van vuur, het temmen van paarden, het maken van wapens, de scheepsbouw, spinnen en weven, etc. Zij geldt als de gepersonifieerde wijsheid van Zeus zelf. Als godin van de zuivere ether geeft zij gezondheid en weert ze ziekten af. Haar dieren zijn de uil en de slang.

2) 11 juli 1975. Chinese archeologen ontdekken een begraafplaats met beelden van klei van 6000 krijgers, uit 211 voor Chr.

3) Een blik in de horoscoop van Proust: Zon 19 Kreeft – De Hoogstaande. Mercurius (ondersteuner v.d. Zon) 18 Kreeft – Het Genotzuchtige. Maan (het gevoelsleven) 13 Kreeft – Bolleboos. Mars (zijn werk) 27 Tweelingen – Rijke Oogst. Ascendant (persoonlijke invulling) 18 Leeuw – Uitstraling. MC (imago) 6 Stier – Flitsend Brein. Venus (o.a. vrouwen, zijn moeder) 16 Tweelingen – De Brug. Saturnus (zijn verborgen kracht) 12 Steenbok – Snel en Behendig.

4) Een blik in de horoscoop van Armani: De Zon en Mercurius (ondersteuner v.d. Zon) staan allebei in 19 Kreeft – De Hoogstaande. Maan (zijn gevoelsleven) 5 Stier – Het Dartele Meisje). Venus (o.a. vrouwen, zijn moeder) 4 Maagd – De Plattelander. Mars (zijn werk) 12 Weegschaal – De Gans.

5) 10 juli 1940. Het begin van de (lucht) Slag om Engeland.
– 10 juli 1985. The Rainbow Warrior, het schip van Green Peace, wordt door de Franse geheime dienst tot zinken gebracht.

6) 10 juli 1992. Manuel Noriega, voormalig president van Panama, wordt in Miami veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf wegens drugshandel en fraude.

7) 10 juli 1998. De parochie van Dallas betaalt 23.4 miljoen dollar aan 9 misbruikte, voormalige misdienaren.

Land: Argentinië , 9 juli 1816 – De Bahama’s, 10 juli 1973.

Geboren: Georgio Armani, Yul Brynner, Bernard Buffet, Friedrich Flick, Seth Gaaikema, O.E.Hasse, Albert Helman, Hermann Kayserling, Menotti, Marcel Proust, Nicola Tesla, Herbert Wehner, James Whistler, Rik Wouters ?

Overleden: Gershwin ?, Pär Lagerkvist.