Een Heer van Stand

21 Ram
9/10/11 april 21 Ram
Het tijdveld Een Heer van Stand.

Voetnoten

N.B. Astrologie: de val van Saturnus.

1) 10 april 1912. De Titanic vertrekt voor zijn eerste en laatste zeereis uit Southhampton. Gezonken in 22 Ram – De logge Beer)

2) Politiek: 9 april 1986. Clint Eastwood (11 Tweel. – Onzekere Onafhankelijkheid) wordt gekozen tot burgemeester van Carmel, California.

3) ‘Op 10 april 1970 maakten de Beatles bekend, dat zij stopten met hun optredens en met platen maken en uit elkaar gingen. Zij hadden hun werk gedaan. Alle vier waren ze nu miljardair. Voortaan maken zij deel uit van de geschiedenis. Hun muziek zal altijd geprezen worden. Paul McCartney werd in de adelstand verheven, John Lennon werd vermoord, George Harrison stierf en Ringo Starr is Ringo Starr gebleven. Stuart Suttcliffe had een van de Beatles kunnen zijn, als zijn leven niet heel anders was verlopen. Hij stierf aan een hersentumor op 10 april 1962 in het tijdveld Een Heer van Stand!

4) Literatuur: 10 april 1925. The Great Gatsby, door F. Scott Fitzgerald, verschijnt.

5) Sport: 10 april 1916. Golf is een sport voor heren van stand. De beroepsorganisatie van Amerikaanse golfspelers, PGA, is opgericht in New York en het eerste beroepstoernooi wordt gehouden.

6) ‘De beroemde zwarte alt Marian Anderson (19 Vissen – Onderzoek) stierf op 9 april 1993, op 91 jarige leeftijd. De dirigent Arturo Toscanini (5 Ram – De Doorzetter) zei tegen haar: ‘Een stem als de uwe wordt maar eens in de honderd jaar gehoord.’ Anderson was niet alleen beroemd om haar artisticiteit en de unieke kwaliteit van haar stem maar ook om wat ze deed voor de positie van de zwarte Amerikanen en het lot van de zwarte kunstenaars. Zij was niet alleen een van de beroemdste Amerikaanse zangeressen, maar ook een goodwill ambassadeur voor haar land. Na een 45.000 kilometer lange tournee in 1957 langs twaalf Aziatische landen werd ze zelfs opgenomen in de Amerikaanse delegatie bij de Verenigde Naties. ‘Begrip is de basis van elke vrede,’ verklaarde ze bij die gelegenheid.

Geboren: Nebahat Albayrak ?, Marion Anderson, Leon Blum, William Booth, Johannes Brahms, Elie Joseph Cartan, Oleg Cassini, Jacqueline Cramer ?, prins Floris, Linda Goodman, Hugo de Groot ?, Herbie Hancock, Hausmann (v.d.boulevards), John Madden, Erik Nordholt, Mary Pickford, Omar Sharif, Michel Simon, Max von Sydow, Paul Theroux.

Overleden: Pierre Celis, bijgenaamd ‘de Koning van het Witbier’.

19 april 2010. Omgekomen bij een vliegramp: Lech Kaczynski, president van Polen.