De Flaneur

24 Ram
12/13/14 april
Het tijdveld De Flaneur – verbonden met Aphrodite – Venus.

Voetnoten

1) ‘Voor zijn collega’s was hij de markies St. Leger, een aristocraat wiens familiefortuin hem in staat stelde een baantje als sociaal werker aan te nemen. Hij reed in een Rolls, droeg zijden dassen en vertelde, dat hij de koningin in Ascot had ontmoet. In werkelijkheid woonde hij met zijn moeder in een vervallen huisje. Op 12 april 2000 werd hij veroordeeld wegens fraude. Terwijl hij zijn bazen voor het lapje hield met ziekteverlof briefjes op speciaal briefpapier, geschreven door zijn fictieve privésecretaris Colonel Villiers, probeerde hij onder zijn eigen naam een uitkering wegens invaliditeit te krijgen. Hij leidde twintig jaar lang een dubbelleven onder een valse naam.’ (The Times, 13 april 2000)

2) 13 april 2005 In Duitsland vraagt Armin Meiwes om strafvermindering na zijn veroordeling wegens kannibalisme tot acht jaar gevangenis. Zijn verdediging: hij doodde uit erbarmen, waarvoor slechts vijf jaar gevangenisstraf wordt gegeven. (In de Oudheid werden in dit tijdveld ook mensenoffers gebracht.)

3) 13 april 1997. ‘Tiger Woods is de eerste zwarte golfspeler, en tevens de jongste, die het Masters Tournement heeft gewonnen, waarvoor gedurende decennia alleen blanke spelers werden uitgenodigd. Glimlachend, ontspannen pratend met fans langs de fairway, balend als hij een putt miste, vermorzelde hij het deelnemersveld. Met een voorsprong van twaalf slagen bereikte hij het clubhuis. Zijn eindscore was een nieuw record. ‘Ik heb nog nooit zo goed gespeeld,’ zei hij na afloop. ‘Dit was mijn A – game.’ (Het Parool, 14 april 1997)
– 13 april 1979. De langste tafeltennis dubbel – match eindigt na 101 uur spelen. (Wiki)

4) ‘De conferencier en moppentapper Harry Touw, die op 14 april 1994 is overleden, had als motto: ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.’

Geboren: Samuel Becket, Roberto Calvi, Erich von Däniken, Papa Doc, James Ensor, Christopher Hitchens, Gary Kasparov, Andy Garcia, Ivy Goldstein – Jacobson, Javier Guzman ?, Tama Janowitz, Thomas Jefferson, Jacques Lacan, Herr Seele, Sylvie van der Vaart ?, Robert Watson Watt.

Overleden: Vladimir Majakovski ?