Kwetsbaarheid

7 Waterman
26/27/28 jan.
Het tijdveld Kwetsbaarheid.

Voetnoten

1) Jörg Haider (26 jan. 1950), minister-president van de armste provincie van Oostenrijk, was een fascist en populist met grote invloed tot in het buitenland. Hij bezocht Kadhaffi en liet zich door Sadam Hoessein fêteren. Hij vergoelijkte de Nazi’s en bewonderde Hitlers werkgelegenheidsprogramma. Hij was openlijk anti-semiet. Hij was ook homoseksueel en leidde een dubbelleven. Zijn minnaar, een voormalig medewerker van een glossy modeblad, werd zijn woordvoerder en vice-voorzitter van zijn partij. Haider nam alle minderheden op de korrel behalve de homo’s. Hij bedreef met talloze mannen de knapenliefde. De uren voor zijn dood, hij verongelukte stomdronken achter het stuur (11 okt. 2008, 19 Weegschaal – Hoge Heerser), bracht hij door in een homobar waar hij onwaarschijnlijke hoeveelheden wodka consumeerde.

2) Een vroeger commentaar zei dat hij moet oppassen voor steekwapens en zich (om zich te verdedigen) moet oefenen in het gebruik van dubbel geslepen zwaarden.

Geboren: Mikhail Baryshikov, Lewis Carroll, Ceausescu, Angela Davis, Kees van Dongen, Andree van Es, Wilhelm Furtwängler, Jorg Haider, Josef Israels ?, Hendrik – Jan Spijker, Menno Ter Braak ?

Overleden: Johnny de Selfkicker (Johnny van Doorn) ?, Abbé Pierre ?