Het Leuke Meisje

19 Stier
7/8/9 mei
Het tijdveld Het Leuke Meisje.

Voetnoten

1) We zien een vrouw of meisje, dat water heeft gehaald, een beeld van onschuld. Het lijkt er op dat zij het meisje is van Het Meisje en De Baas – 2 Stier. Daar was ze op het strand. hier is ze thuis.

2) Sophie Scholl (9 mei 1921) was een Duitse studente die in Nazi Duitsland samen met haar broer een verzetsgroep oprichtte, en vervolgens gearresteerd en geëxecuteerd werd. (Overl. 22 feb. 1943, 3/4 Waterman?) Zij werd geboren in het overgangsgebied tussen Het Leuke Meisje en De Kwaaie Hond, in de kritische tweeënveertigste minuut.

3) 8 mei 1992. ‘Een Ierse bisschop is afgetreden, omdat hij een zoon in Amerika bleek te hebben voor wie hij alimentatie betaalde. Hij maakte bovendien enorme geldsommen naar Amerika over, die misschien uit liefdadigheidsfondsen afkomstig waren. De bisschop is verdwenen.’
– 9 mei 1967. Burgemeester van Hall moest ontslag nemen wegens de Provo rellen en de rellen rond het huwelijk van Claus en Beatrix.

Geld: De Japanse Yen.

Geboren: James Barrie, Pieter Boskma ?, John Brown, Hans Dagelet, Henri Dunant, Albert Finney, Benjamin Herman, Glenda Jackson, Billy Joel, Ricky Nelson, Elle van Rijn, Sofie Scholl, David O. Selznick, president Harry Truman, Lowie Vermeersch ? Rian de Waal ?

Overleden: Hans Dijkstal ?