Doorgaan

26 Leeuw
17/18/19  aug.
Het tijdveld Doorgaan.

Voetnoten

1) Op 18 aug. 2000 begon Jean Beliveau aan zijn voettocht rond de wereld. Hij liep 75.000 km. op 54 paar schoenen. In elf jaar deed hij 64 landen aan. Op 16 okt. 2011 (24 Weegsch. – Trots) was hij weer thuis.

2) Polanski’s echtgenote Sharon Tate werd in de nacht van 9 aug. 1969 (17 Leeuw – De Grote Reis) vermoord door de Charles Manson bende. Later, in 1977, ging Polanski op een feestje bij Jack Nicolson naar bed met een 13 jarig meisje. Hij werd aangeklaagd, onderging een psychiatrisch onderzoek en verklaarde zich schuldig aan onwettig seksueel contact met een minderjarige. Toen hij op borg werd vrijgelaten, nam hij de wijk naar Frankrijk. Hij kan nu niet meer naar Amerika, zelfs de Oscar kon hij niet ontvangst nemen. Kennelijk waande hij zich veilig, toen hij op zaterdag 26 september 2009 ( 4 Weegschaal – Volharden ?) landde in Zürich, waar hij in de afgelopen jaren al enkele keren eerder was geweest. Dit keer stond de politie hem op te wachten met een arrestatiebevel. De avond, dat hij een ereprijs uitgereikt zou krijgen op het filmfestival van Zürich, bracht Polanski door in de gevangenis. En als de Amerikaanse justitie haar zin krijgt, wacht hem een lange gevangenisstraf… ‘

N.B. Inmiddels is Polanski, tegen de zin van de Amerikaanse justitie in, door Zwitserland vrijgelaten. Hij gaat weer door en maakt weer films.

3) Op 18 aug. 1991 vond in Rusland een putsch plaats tegen president Gorbatchov.

Geboren: Brian Aldiss, Henri Bergson, Marcel Carné, James Gould Cozzens, keizer Franz Josef I v. Oostenrijk, George Harrison, Cor van Hout ?, Willem Koppejan, Peter Kreuder, Ring Lardner, Auguste Lumière, Ted Mann, Ogden Nash, Edward Norton, Sean Penn, Roman Polanski, Koos Postema ?, Antonio Salieri, Patrick Swayze, Hendrik de Vries, Casper Weinberger, Mae West, Shelley Winters.

Overleden: Carlos Hugo Bourbon – Parma, Charles Breijer, Diaghilev ?