Verlichting

7 Vissen
25/26/27 feb.
Het tijdveld Verlichting.

Voetnoten

1) ‘In 1962 publiceerde Burgess, door de verfilming van Stanley Kubrick in 1972, zijn beroemdste boek: A Clockwork Orange. De centrale vraag hierin luidt: is het aanvaardbaar dat iemand’s vrije wil wordt afgenomen omwille van maatschappelijke rust en orde? Naar verluidt heeft Burgess zich hiertoe laten inspireren door de groepsverkrachting die zijn vrouw in de tweede wereldoorlog onderging. Zij stierf als alcoholist. Tot zijn ongenoegen moest Burgess constateren, dat deze probleemstelling door niemand werd opgepikt en dat de discussie beperkt werd tot het geweld in boek en film.’

2) Een blik in de horoscoop van Steve Jobs. Hij is als baby geadopteerd door het echtpaar Jobs dat hem heeft opgevoed. Zijn exacte geboortetijd is onzeker. De Zon staat in 7 Vissen. Mercurius (ondersteuner van de Zon) 12 Waterman – Welzijn. Mars (zijn werk en wilskracht. Jobs stond bekend om zijn legendarische woedeaanvallen en broeierig zwijgen) 30 Ram – De Outsider of Einzelgänger. Venus (kunst, zijn moeder, de vrouw, etc) 22 Steenbok – De Werker. Jupiter (zijn vader, relatie met de autoriteit) 21 Kreeft – Grillig. Saturnus (zijn verborgen kracht) 22 Schorpioen – Gedwongen Zijn.

Zijn Maan (het gevoelsleven) 8 Ram – Tegendraads. (Deze Maan zou nog wel kunnen kloppen maar  de Ascendant en het MC vereisen een exacte tijd.)

Geboren: José Aznar, Antony Burgess, Jackie Gleason, Steve Jobs, Nick Leeson, Pierre Auguste Renoir, Sandy Shaw, Juliana van Stolberg (1206).