Tegendraads

8 Ram
27/28/29 maart
Het tijdveld Tegendraads.

Voetnoten

1) Op 27 maart 2008, rondom 19 uur, vertoonde Wilders zijn omstreden film Fitna voor het eerst op het Internet.

2) ‘Ik maak me wel zorgen over al die derderangs populaire evolutionaire psychologie. We moeten aandringen op kwaliteit. Hoewel je naar echte kwaliteit altijd moet zoeken. Dat is de Wet van Sturgeon: 90 procent van alles is gelul.’ (Daniel Bennett (28 maart 1942), filosoof van het Bewustzijn.)

3) De filmregisseur Fritz Lang zei op 28 maart 1933 tegen de onthutste Hitler en Goebels dat hij weigerde om Reichs Film Leiter te worden, aangezien hij hun nazi politiek scheisse vond. Diezelfde dag vluchtte hij naar Parijs.

4) Op 28 maart 1935 ging de beruchte film ‘Triumph des Willens’ van Lenie Riefenstahl in première in aanwezigheid van Adolf Hitler. De film toonde de Nazi’s, zoals zij zichzelf zagen: dappere, raszuivere idealisten, die uit liefde voor Führer, Volk en Vaderland de wereld wilden hervormen.
-Op 27 maart 1996 werd Yigal Amir, de moordenaar van de premier van Israël, Jitschack Rabin, veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Hij wilde Rabin niet doden maar ‘uitschakelen’ met een schot in de rug. Hoewel het indruiste tegen zijn levensbeschouwing, voelde hij zich verplicht om de aanslag te plegen. Hij verklaarde de moord te hebben begaan uit liefde voor het Israëlische volk en voor het Beloofde Land.

Bank: Merryll Lynch & Co. Inc

Geboren: Russell Banks, Dirk Bogarde, Aristide Briand, Daniel Bennett, William Edward Gladstone, Maxim Gorky, Terence Hill, Geert van Istendael ?, Neill Kinnock, John Major, Heinrich Mann, Henk J. Meier, Willem Mengelberg, Joop Munsterman ?, Edmund Muskie, Mies van der Rohe, Wilhelm Röntgen, Maria Schneider, Gloria Swanson, Sarah Vaughan, Vince Vaughn, Alfred de Vigny.

Overleden: Ian Dury, Ank van der Moer, J.J. Pereboom, Benno Premsela, Billy Wilder ?, Virginia Woolf.