Hoe weet ik mijn graad?

De eenvoudigste manier om met zekerheid vast te stellen in welk tijdveld jij geboren bent, is een geboortehoroscoop uit te rekenen op het internet. Ga naar geboortehoroscoop.nl en vul het vragenlijstje in (gratis). NB. je hoeft je echte naam niet in te vullen als je dat niet wilt.

Vervolgens voer je de geboorteplaats, de datum en de geboortetijd in. De geboortetijd hoeft niet op de minuut af exact te zijn, maar hoe nauwkeuriger hoe beter. Als de geboorteplaats onbekend is noem je een grotere stad in de buurt. Dan klik je op ‘Maak mijn horoscoop’.

Het geproduceerde document bevat een uitvoerige astrologische uitleg. Die kun je lezen, of niet. Scroll nu helemaal naar beneden. Daar staat een rubriek ‘De posities en gegevens van de planeten’. Onder ZODIAK zien we bovenaan de graad waarin de Zon staat, het getal wat hierbij staat plus 1 is het tijdveld waarin je geboren bent.

Bv. Zon: Vissen 14. 07. D.w.z. dat de Zon in de 15de graad van het sterrenbeeld Vissen staat. In De Thebaanse Kalender lees je nu de beschrijving van dit tijdveld.

Of bv. Waterman 29. 34. In De Thebaanse Kalender lees je de beschrijving van de 30ste graad van het sterrenbeeld Waterman. (De Heerser)

NB: vanaf de 42ste minuut lees je een graad verder. Dus bv. Waterman 29. 42 lees je niet als 30 Waterman, maar als 1 Vissen. (Verenigen)

Nog een voorbeeld. Zon: Ram 6. 51 lees je niet als 7 Ram (De Uiterst Voorzichtige), maar als 8 Ram. (Tegendraads)

Als jouw horoscoop is uitgerekend kun je in het boek ook de betekenissen van de Maan en alle planeten, die hierin voorkomen, nalezen. Maar daar moet je wel klaar voor zijn, want je krijgt een compleet beeld van jezelf voorgeschoteld. Ieder mens heeft positieve, maar ook negatieve aspecten. Als je bv. niet blij bent met de beschrijving in de Thebaanse Kalender van het tijdveld van jouw Zon, kan dat gerelativeerd worden door ander facetten in de horoscoop. Houd echter voor ogen dat deze kennis stamt uit een tijd, waarin de mensen anders in het leven stonden dan wij. Wij hebben de illusie dat het leven maakbaar is, zij geloofden dat ze aangestuurd werden door hun goden. Het lijkt erop dat de waarheid ergens in het midden ligt. Maar die kennen wij (nog) niet.