Zaaier in de Wind

23 Schorpioen
13/14/15 nov.
Het tijdveld Zaaier in de Wind.

Voetnoten

1)‘David Willey (Overl. 14 nov. 2000) was de stichter van de Optimum Population Trust. Daarin bracht hij een kleine groep gelijkgestemden samen om de discussie over geboortebeperking te stimuleren. In hun artikelen en conferenties hielden zij zich meer bezig met wat het te bereiken doel was dan met praktische actie om dit te bereiken. Willey zei altijd, dat hij mensen tot nadenken over het onderwerp wilde stimuleren in plaats van een dogmatisch standpunt te verkondigen. (Times, 1 dec. 2000)

2) De dirigent Fritz Reiter, gestorven op 15 nov. 1968, stond bekend als een dictator, die zich met ijzeren hand handhaafde. Hij kopieerde van enkele voorgangers hun zg. ‘kleine slag’, een extreem ingehouden wijze van dirigeren, die ook wel de ‘vestzakslag’ werd genoemd. Hij zei: ‘Het gaat om erom met een minimum aan inspanning een maximum aan resultaat te behalen. Het publiek moet het warm krijgen, niet de dirigent.’ (Het Parool, 3 april, 1994)

Historisch: 14 nov. 1922, eerste radio uitzending van de BBC. (Broadcasting)

Geboren: Karen Armstrong?, St. Augustinus, Daniel Barenboim,  Carlo de Benedetti, Johanna van Castilië (1479), Prins Charles van Engeland, Walter Cronkite, Greta Gynt, Jacob Kohnstamm, Pandit Nehru, Dick Powell, Joseph Mccarthy, Barbara Hutton, Jacob Kohnstam, Will Quadflieg, Burt Reynolds, Condaleeza Rice, Peter R. de Vries ?, stadhouder prins Willem III.

Overleden: Norbert Schmelzer ?