De Zwemmer

25 Leeuw
16/17/18 aug.
Het tijdveld De Zwemmer – Ook: De Zwalkende Visser. 1)

Voetnoten

1) Jonathan Frantzen, 17 aug. 1959. ‘Als ik schrijf sta ik om half zeven op en ga ik naar mijn geblindeerde en geluiddichte kantoor. Daar zet ik een noise cancelling koptelefoon op en ga aan het werk. Om elke afleiding te vermijden, als ik de koptelefoon afzet, heb ik de wireless card  uit mijn laptop gehaald en de ethernetpoort dicht gelijmd. (…) ’s Avonds lig ik om negen uur in bed. Ik heb dan nul sociale contacten.’ (Vkr. 25 okt. 2010)

2) Een zeevisser blijft nooit op een plek, maar volgt zwalkend de visscholen onder zich. Hij is dus voortdurend in beweging, zij het niet in een rechte lijn.

3) ‘Van Mierlo antwoordde eens, op een vraag van een jonge, verslaggever: ‘Ik weet het niet.’ En toen de verblufte journalist lang stil bleef, herhaalde hij gedecideerd: ‘Ik weet het niet.’ ’ (Bron Jan Pronk, VKr. 22. maart 2010)

Stad: Chicago.

Geboren: Chuck Berry, Davy Crockett, Jonathan Frantzen, Dorian Greenbaum, David Koresh, Peter Kreuder, Melina Merkouri, Harmen Mesker, Hans van Mierlo, Maureen O’Hara, Hewlett Packard, Alain Robbe – Grillet, Shelley Winters.

Overleden: Jacopetti ?